КТ Подкрепа Варна 

КАК ДА ПЛАНИРАМЕ НОВА И УСПЕШНА КАРИЕРА - Коментар

Никой няма да Ви пита, дали Вашата кариера е успешна и сте напълно удовлетворени. Само Вие можете да осъзнаете, че нещо сте пропуснали и кариерата Ви не е достатъчно успешна, а професионалната Ви реализация не е на мечтаното ниво.

Някои хора напълно променят кариерата си след много години професионален живот. Един редактор в списание, който години наред е извършвал рутинна дейност, става собственик на малка печатница.

Компютърен инженер, който не е имал възможността да прояви своята индивидуалност, напуска света на високите технологии и отваря сладкарница.

Секретарката, загубила своята работа поради здравословни проблеми, измисля програма за здравословен начин на живот и открива център за консултантски услуги.

Какви хора най-често губят интересът към своята работа и към кариерата си като цяло? Те се отличават със следното:


Тяхната работа има много малка връзка с нещата, които наистина ги интересуват. По този начин работата става пречка, а не път към удовлетворението на истинските потребности.

Изпълняваната от тях работа не е точно тази, която биха искали да вършат. Те не са придобили умения и способности в сферата, която наистина ги интересува.

Те никога не са планирали професионалната си кариера в дългосрочен план. Те имат тенденция да установяват краткосрочни цели или изобщо да не планират нищо.

Наближават средата на живота и почват да търсят професионално признание, а настоящата им работа не може да бъде източник на такова признание. Повечето фирми не предоставят достатъчно морални стимули на своите служители и те все повече се обезсърчават.Вие трябва да поемете отговорността да промените кариера си и целият си живот. Запалете енергията си за нови професионални постижения!

Планирайте всичко много внимателно.

Помислете добре и определите, какво е най-важното във Вашия живот, какво искате да постигнете в живота, какво искате да постигнете във Вашата кариера? Това е желаното положение, към което се стремите. Сега трябва да разработите план за действие. Той трябва да съдържа малки, краткосрочни цели, които водят до изпълнението на дългосрочната цел. Използвайте опита да се съсредоточавате, който сте придобили през професионалният си живот.

Целите трябва да са малки, но добре формулирани. Например, “да завърша курсове за мениджмънт на малка фирма”,”да получа диплома за второ ниво технически английски”, “да проверя за възможностите за външно финансиране”, “да науча за дейността на фирмата, в която искам да работя” и т.н.

Ако искате да сте преуспяващ собственик на голяма сладкарница, планирайте да придобиете познания в тази област. Разберете всичко, което можете за сладкарското производство, четете специализирани списания, консултирайте се със специалисти, привличайте експерти.

Направете списък на всичките си способности и интереси и определите с какво те могат да помогнат за постигането на голямата Ви цел. Може би Вие имате умения, които никога не сте прилагали с удоволствие и желание. Затова, отделете тези, които Ви доставят удоволствие. По-добре намерете нещо, правенето на което Ви удовлетворява и придобийте необходимите познания. Станете професионалист в тази дейност, която Ви доставя удоволствие.

Например, Вие бързо пишете компютърен текст, обаче работата в седнало положение часове наред не Ви доставя никакво удоволствие. Затова, макар, че притежавате това умение, не бива то да играе голяма роля в плановете Ви за развитието на кариерата. Насочете се към по-приятните за Вас дейности.

Не се страхувайте да постигате целите си. Много хора разбират, че трябва да се променят, но не мърдат от мястото си, което изглежда сигурно и спокойно.

Повярвайте, никой няма да се интересува как върви Вашата кариера и няма да Ви търси супер-работа за много пари. Само Вие можете да промените своята кариера и своят живот! Захванете се с промените и живота Ви ще стане по-добър!Автор: http://www.karierist.com

 


Синдикална безвъзмездна финансова помощ

Синдикална безвъзмездна финансова помощ

Свободни работни места РУО Варна

Свободни работни места РУО Варна

Домашен Синдикален Майстор

Домашен Синдикален Майстор

Реклама

Дигитал Трейдинг Варна ЕООД
-->