КТ Подкрепа Варна 

Относно възможността за ранно пенсиониране на учител: Кога следва да се възползва жена-учител с 39 г. трудов стаж като такава, родена на 20.01.1956 г. от ранно пенсиониране?- септември 2013 или чак през 2014 г.? Ще се възползва ли учителя от 6-те заплати при ранно пенсиониране? Предварително благодаря за отговора!

Здравейте! Съгласно действащите към днешна дата изисквания за реализиране правото на ранно пенсиониране на учителите, жена учител, родена на 20.01.1956 г. и притежаваща изискуемия педагогически осигурителен стаж би могла да се възползва от ранното пенсиониране на 20 май 2015 г.. Разбира се, планираните промени в Кодекса за социално осигуряване, в случай че бъдат приети ще окажат влияние върху това изчисление, но конкретна информация бих Ви предоставил само след влизането в сила на окончателната редакция на измененията и допълненията на Кодекса на труда.
Що се отнася до втория Ви въпрос, да, при ранно пенсиониране учителите имат право на обезщетението по чл.222, ал.3 от Кодекса на труда.
Синдикална безвъзмездна финансова помощ

Синдикална безвъзмездна финансова помощ

Свободни работни места РУО Варна

Свободни работни места РУО Варна

Домашен Синдикален Майстор

Домашен Синдикален Майстор

Реклама

Дигитал Трейдинг Варна ЕООД
-->