Младежка мрежа - КТ Подкрепа Варна 

Младежка мрежа на СРС КТ Подкрепа

На 27 януари 2010 г., в х-л "Родина", гр. София се проведе Учредителна конференция на "Младежката мрежа" на Конфедерация на труда "Подкрепа", като заключитено събитие от поредицата срещи и семинари на младите членове на КТ "Подкрепа", организирани от конфедерален секретар Сашо Петков със съдействието на Фондация "Фридрих Еберт". Младежката мрежа е организационно обединение на млади хора до 35-годишна възраст, членове на КТ "Подкрепа", обединени на основата на своите младежки интереси. Участие взеха 150 млади членове на синдиката от цялата страна.

Конференцията бе открита с приветствие на Марк Майнардус - ръководител на Фондация "Фридрих Еберт". "Не ви възприемам като конкуренция", се обърна към младежите вицепрезидентът на "Подкрепа" Димитър Манолов. "Поколенческата връзка е здраво прекъсната. А аз искрено се надявам в утрешния ден вие да ни замените достойно", допълни той.

Младежите приеха свой Правилник за организацията и дейността си. Като основни цели се акцентира върху обединяването на усилията на младежите за формиране на политиките на КТ "Подкрепа", подпомагане и защита на професионалните интереси на членовете на Младежката мрежа.В Правилника също така се отбеляза, че членството в Младежката мрежа е колективно или индивидуално чрез доброволно участие в Клубове в различни структури на КТ "Подкрепа" и общини на страната. Участниците в Конференцията избраха и членовете на Изпълнителния съвет на Младежката мрежа:председател - Иванка Нейкова, зам.-председател - Георги Попов и секретари - Девора Костадинова, Стоян Иванов, Радослав Илиев, Катрин Кавалова, Нели Аврамска.

Ръководството на Младежката мрежа на КТ "Подкрепа" изказа своята благодарност на всички разбрали нуждата и подкрепили тази инициатива! "Във времената, когато партиите подготвят своите млади бъдещи кадри, които в утрешния ден ще работят усилено в ущърб на синдикатите и ще продължават да обслужват частни интереси, беше крайно необходимо да се предприеме такава стъпка.

Младежите на Подкрепа са готови да последват идеалите и целите на Конфедерацията, заложени в нейната Програма и ще сътрудничат с готовност за привличането на подрастващите към идеите на синдикализма!